Henk Zwanziger

Henk Zwanziger woont in Brakel en is architect.

Over mijzelf

Sinds ruim 30 jaar woon ik met mijn gezin met veel plezier in Brakel. Ik heb in Rotterdam gestudeerd. In 1970 ben ik gestart met het architectenbureau “Zwanziger Architectuur B.V.” Ik hou mij bezig met architectuur, stedenbouw en interieurarchitectuur. Projecten staan in Brakel, Aalst, Bruchem, Kerkwijk, Zaltbommel en Opijnen. Verder in alle grote steden in Nederland. Voor geïnteresseerden zie de website Zwanziger.nl

Naast architectuur hou ik mij bezig met de opstart van “AmiBrakel Group Netherlands”. Deze groep van 7 man ontwikkelt, in eigen beheer, een geavanceerd softwaresysteem voor beleggingen.

Specialisatie/expertise

Gezien mijn achtergrond ben ik geïnteresseerd in ruimtelijke ordening oftewel omgevingszaken zoals dat nu heet. Graag denk ik mee over de meer esthetische kant van woningen en werkplekken. Daarnaast zijn vraagstukken over technische innovaties die ons kunnen helpen om onze samenleving beter in te richten een belangrijke thema’s voor mij.

Motivatie

Op het gebied van stedenbouw en architectuur zijn er veel meer mogelijkheden dan de gemeenteraadsleden en het college beseffen. Te snel worden er besluiten genomen op grond van te weinig informatie. Ik wil hierin verandering aanbrengen. Doelgericht- en zakelijk denken en werken is het gedachtegoed dat ik met ZVV gemeen heb.