Kees Metz

Woont in Zaltbommel en was bouwkundig adviseur.

Over mijzelf

Ik ben opgegroeid in Zaltbommel, heb gestudeerd in Delft (bouwkunde) en Rotterdam (bedrijfskunde), daarna ruim twaalf jaar in Utrecht gewoond, waar ik ook in de gemeenteraad heb gezeten. Beroepsmatig was ik werkzaam als restauratiearchitect bij Monumentenzorg en bouwco√∂rdinator bij de Tweede Kamer. Sinds 1990 woon ik weer, met veel plezier, in Zaltbommel, waar ik – met onderbrekingen-  vanaf 1993 tot 2020 gemeenteraadslid was. De laatste periode als fractievoorzitter van ZVV. Naast mijn politieke werk heb ik diverse bestuursfuncties bekleed in Utrecht en Zaltbommel, zoals: bij sportvereniging Kampong, woningcorporatie Hulp naar Vermogen en diverse cultuurinstellingen.  Daarnaast was ik voorzitter van de gemeentelijke kunstcommissie en de straatnamencommissie. Nu ben ik waarnemend bestuursvoorzitter van  ZVV en secretaris van de stichting Vrienden van de Bommelerwaardse Archieven. Verder ben ik redacteur van ‘Tussen de Voorn en Loevestein’, het tijdschrift van de Historische Kring Bommelerwaard.

Specialisatie/expertise

Mijn deskundigheid ligt vooral op het terrein van bouwen en wonen, geschiedenis, monumentenzorg, kunst en cultuur en bestuurlijk-politieke zaken.

Motivatie

Sinds de oprichting in 2004 heeft ZVV laten zien dat een andere aanpak van de gemeentepolitiek in Zaltbommel een goede zaak is. ZVV is sinds 2006 vertegenwoordigd in gemeenteraad en maakt sindsdien deel uit van het college van burgemeester en wethouders. Door de inzet van ZVV is orde op zaken gesteld in de gemeentelijke organisatie. Gezond verstand en zakelijke aanpak zijn basisprincipes van ZVV die duidelijk doorklinken in vaststelling en uitvoering van gemeentelijk beleid met als resultaat een financieel weerbare gemeente zonder additionele lastenverhoging voor inwoners. Dit beleid vraagt om voortzetting en motiveert mij om actief lid te zijn van ZVV.