Kees Metz

Kees Metz, woont in Zaltbommel en was bouwkundig adviseur monumentenzorg.

Over mijzelf

Ik ben opgegroeid in Zaltbommel, heb gestudeerd in Delft en Rotterdam en daarna ruim tien jaar in Utrecht gewoond waar ik ook in de gemeenteraad heb gezeten. Sinds 1990 woon ik weer – met erg veel plezier – in Zaltbommel, waar ik van 1993 tot 1998 en van 2001 tot 2002 gemeenteraadslid was. Sinds 2010 maak ik deel uit van de ZVV-fractie in de Zaltbommelse gemeenteraad. Ik heb zowel in Utrecht als in Zaltbommel in een groot aantal besturen gezeten; in Zaltbommel o.a. in de Bommelse Kunst Route, woningstichting Hulp naar Vermogen en Stiching het Groot Bommelsch Gasthuis. Ik ben bestuurslid van de Stichting Vrienden van de Bommelerwaardse Archieven en redacteur van het tijdschrift van de Historische Kring Bommelerwaard, “Tussen de Voorn en Loevestein”. Verder ben ik redacteur van de nieuwsbrief van de Vereniging van Oud-raadsleden Utrecht. Sinds 2014 ben ik plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad en voorzitter van de werkgeverscommissie van de raad.

Specialisatie/expertise

Ik heb als gemeenteraadslid in de loop der jaren op heel veel terreinen ervaring opgedaan, maar mijn deskundigheid ligt vooral op het terrein van bestuurlijke onderwerpen, bouwen, monumentenzorg, kunst en cultuur.

Motivatie

De afgelopen raadsperiodes heeft ZVV laten zien dat de tijd rijp is voor een andere aanpak van de gemeentepolitiek in Zaltbommel. De inwoners worden eerder en intensiever betrokken bij wat er in hun woonplaats gaat gebeuren. En er is orde op zaken gesteld in de gemeentelijke organisatie met als gevolg een goede werksfeer die weer directe positieve gevolgen heeft gehad voor de inwoners van de gemeente. Het gezond verstand is een belangrijke rol gaan spelen. Ik wil me graag inzetten om dat zo te houden, want orde op zaken stellen is één, zaken op orde houden vraagt om blijvende aandacht!