Merel Duijzer

Merel Duijzer woont in Brakel en is bestuurskundige.

Over mijzelf

Ik ben geboren in ‘s-Hertogenbosch, in 1996. Nu woon ik nog bij mij moeder in Brakel samen met mijn twee jongere zusjes en onze hond Balou. In september 2021 heb ik mijn Master ‘Public Governance’ aan Tilburg University afgerond en momenteel zoek ik een baan en een woning. In mijn vrije tijd houd ik van reizen, uit eten gaan en speel ik graag voetbal (BZC’14).

Specialisatie/expertise

De meeste voldoening haal ik uit het oplossen van veiligheidsvraagstukken in hun maatschappelijke context. Tijdens mijn vooropleiding ‘Integrale Veiligheidskunde’ heb ik meerdere projecten en stages doorlopen. Deze waren vooral gericht op sociale en fysieke veiligheid. Tijdens de studie Bestuurskunde heb ik hierin de verbinding gelegd met maatschappelijke vraagstukken.

Motivatie

Ik heb mezelf aangesloten bij de ZVV, omdat ik erg nieuwsgierig was naar het functioneren van onze lokale politiek. Vroeger vond ik politiek/maatschappijleer maar saai. Vanaf de HAVO ben ik pas in gaan zien hoe leuk politiek kan zijn wanneer je jezelf erin verdiept. Bij ZVV voelde ik mezelf direct thuis, omdat deze partij dicht bij de burger staat. Ik hoop met mijn inbreng ook andere ‘jongeren’ dichter bij de politiek te brengen.