Merel Duijzer

Merel Duijzer woont in Brakel en is student.

Over mijzelf

Ik ben geboren in ‘s-Hertogenbosch, in 1996, en woon sindsdien in Brakel. Nadat ik de HAVO heb afgerond op het Altena College te Sleeuwijk ben ik Integrale Veiligheidskunde gaan studeren aan de Avans Hogeschool te Breda. Tijdens deze studie heb ik de minor ‘Political Science’ mogen volgen aan de Universiteit van Stockholm. Na mijn diploma heb ik hard gespaard voor een reis, van een half jaar, door Azië. Daar bedacht ik dat ik graag door wilde studeren en zodoende ben ik begonnen aan de pre-master Bestuurskunde. In 2021 hoop ik mijn Master ‘Public Governance’ binnen te halen. Naast mezelf bezighouden met politiek en met mijn studie speel ik graag voetbal (BZC’14)!

Specialisatie/expertise

Gedurende de opleiding Integrale Veiligheidskunde heb ik meerdere projecten en stages mogen uitvoeren. Deze waren voornamelijk gericht op sociale en fysieke veiligheid. Bij mijn opleiding Bestuurskunde probeer ik hierin de verbinding te maken met de maatschappelijke vraagstukken. Echter gaat het bij bestuurskunde natuurlijk ook over andere onderwerpen dan alleen veiligheid (duurzaamheid, sociale  zaken etc.). Dit maakt het zo’n leuke studie (vind ik).

Motivatie

Ik heb mezelf aangesloten bij de ZVV, omdat ik voornamelijk erg benieuwd was/ben hoe het er bij de lokale politiek in de Bommelerwaard aan toegaat. Vroeger vond ik politiek/maatschappijleer ontzettend saai. Vanaf de HAVO ben ik pas in gaan zien hoe leuk politiek kan zijn wanneer je jezelf erin verdiept. Ik hoop dat ik andere ‘jongeren’ kan motiveren om zichzelf ook actief te betrekken bij de politiek. Ik verwacht nog veel te mogen leren en andersom hoop ik dat anderen ook iets van mij kunnen leren.